Tag: топ

Во СОУ „Јосиф Јосифовски“ во Гевгелија предадени во употреба 21 нова училница

Денес во Гевгелија предадени во употреба новоизградените училници во СОУ „Јосиф Јосифовски“. Учениците од овој средноучилишен центар новата учебна година ја започнаа во 21 новоизградена училница, со што се создадени услови за едносменско работење. Проектот беше реализиран со заем од Светска банка, преку Проектот за подобрување на општински услови (МСИП), […]

Општина Гевгелија ќе донира 400.000 денари за санација на опожарената зграда

Советничката група на СДСМ со коалиционите партнери побара дополнување на дневниот ред на претстојната 30.седница на Советот на оппштина Гевгелија со Предлог-Одлука за исплата на финансиски средства за санирање на опожарената зграда на улица „Ристо Чавдаров“ во Гевгелија. Со одлуката се предлага од општинскиот буџет да бидат издвоени 400.000 денари […]

Министерот Сугарески изврши увид во работите на патот Фурка-Богданци-Гевгелија

Министерот за транспорт и врски – Горан Сугарески, заедно со директорот на ЈП за државни патишта – Зоран Китанов, градоначалникот на општина Богданци – Блаже Шапов и градоначалникот на општина Гевгелија – Сашо Поцков, денеска изврши увид во градежните активности на патотФурка-Богданци-Гевгелија. Тие направија обиколка на инфраструктурните проекти што се […]

Изградба на водоводна мрежа во населба Караорман со грант од 4,17 милиони денари

Општина Гевгелија е меѓу 12-те општини во земјава, на кои им се ставени на располагање 165 милиони денари преку Проектот за подобрување на општински услуги-МСИП, кој го спроведува Министерството за финансии со поддршка на Светска банка. Средствата ќе се користат за изградба на локални улици, водоводи, реновирање градинка, набавка на […]