Video

This is some dummy copy. You’re not really supposed to read this dummy copy, it is just a place holder for people who need some type to visualize what the actual copy might look like if it were real content.

Од печат излезе теоретското дело на Стефан Марковски во издание на Градската библиотека „Гоце Делчев“ од Гевгелија

Во издание на Градската библиотека „Гоце Делчев“ од Гевгелија деновиве од печат излезе теоретското дело „Потенцијалите на жанрот крими-драма преку сценариото за игран филм ‘Се викам Слобода’“ од Стефан Марковски. Делото е магистерски труд на Марковски и се состои од два сегмента: анализа на техники, развој на карактери и приказна […]

Вечерва се одржува хуманитарниот „SRV Фест – Гевгелија”

Вечерва, со почеток во 23.30 часот, во клуб „Де факто“ во Гевгелија, ќе се одржи хуманитарниот фестивал „SRV Фест – Гевгелија“, во чест на Ристо Калинков, младиот гитарист од бендот „Аквариус“ кој прерано не напушти. Годинава на фестивалот настапува групата „Некст Тајм”, како и диџејите Тајтбитс и Тодорофф . Настанот […]

Потпишан договорот за ревитализација на патот Богородица – Стојаково

Склучен договор за партнерство со општините Богданци и Гевгелија за проектот „Ревитализација на пат с.Богородица – с.Стојаково – крстосница со регионален пат Гевгелија – Богданци, кај бензинска пумпа Шимов, I фаза“ За имплементација на проектот „Ревитализација на пат с.Богородица – с.Стојаково – крстосница со регионален пат Гевгелија – Богданци, кај […]