Вести

Филип Хаџикојчев со обработка на „Impossible“ од Џејмс Артур

Талентираниот гевгеличанец кој имавме шанса да го гледаме како дел од музичкото талент шоу на 1ТВ, „Ѕвезда број 1“ го отпеа големиот хит „Impossible“, со кој се прослави Џејмс Артур. Исто како и Филип и Џејмс Артур беше дел од музичко талент шоу, а песната „Impossible“ оригинално е отпеана од […]

Ќе се бара изворот на непријатната миризба во Гевгелија – Побаран вонреден инспекциски надзор

Поради непријатната миризба која сè почесто се шири во градот, особено во вечерните часови, Општина Гевгелија побара вонреден инспекциски надзор од страна на Министерството за животна средина и просторно планирање. Инспекцискиот надзор има за цел да го утврди изворот на ваквата непријатна миризба и да се преземат потребни мерки за спречување […]

Со грант од УСАИД ќе се санираат сите тоалети во СОУ „Јосиф Јосифовски“

Покрај потпишување на меморандумот за соработка со Проектот на УСАИД за меѓуетничка интеграција на младите во образованието и невладината МЦГО, Општина Гевгелија денес обезбеди и грант од 1,5 милион денари од УСАИД, за санација на тоалетите во СОУ„Јосиф Јосифовски“. Меморандумот беше потпишан од страна на градоначалникот на општина Гевгелија Сашо […]

Општина Гевгелија и Комуналец организираат еко-акција

На 27-ми, во сабота, со почеток од 9 часот, Општина Гевгелија во соработка со ЈПКД Комуналец Гевгелија организира еколошка акција. Акцијата ќе се спроведе на локацијата на Армискиот парк-споменик, со цел паркот да се исчисти и уреди. За таа цел Општината ги повика на учество сите граѓани, организации и здруженија […]

Потпишан Договорот за изградба на фекален колектор со пречистителна станица за отпадни води во Моин

Градоначалникот Поцков денес во Владата го потпиша Договорот за реализација на проектот за изградба на фекален колектор со пречистителна станица за отпадни води во Моин. За реализација на проектот од Програмата за рамномерен регионален развој на општина Гевгелија и се доделени 2.450.615 денари. Со изградбата на фекален колектор со пречистителна […]