Спорт

Градоначалникот Сашо Поцков присуствување на прославата на денот на Инџија

Градоначалникот на општина Гевгелија Сашо Поцков ја предводеше општинската делегација, која присуствуваше на прославата на Денот на Инџија – 22 Октомври. Градоначалникот Поцков, во име на делегациите од збратимените општини се обрати на свечената академија која се одржа во Домот на културата во Инџија. Притоа, тој нагласи дека долгогодишната соработка […]

КК „Кожув“ со две нови засилувања

Кошаркарскиот клуб од Гевгелија доби уште две нови засилувања пред почетокот на новата сезона. Како што информираа од тимот, еден од новопотпишаните играчи е литванецот Томас Зданавичиус. Второто име со кое денес се пофалија „црвено-белите“  е Никола Павловиќ кој доаѓа од екипата на КК „Златибор“ кој се натпреварува во српската […]