Нерегистрираните земјоделци и сточари за дозвола за движење можат да се пријават во Општина Гевгелија

Општина Гевгелија ги известува сите граѓани кои обавуваат земјоделска дејност и одгледуваат стока и живина, а не се регистрирани земјоделци, за да можат слободно да се движат за време на полицискиот час, можат да се пријават на дежурните телефони во општина Гевгелија 034 216 899 и 034 611 373 и тоа секој работен ден од 10 до 14 часот.

Списокот со пријавените граѓани од страна на Општинските служби ќе биде проследен до ОВР- Гевгелија


⚠ Преземањето авторски текстови и фотографии е дозволено единствено доколку се почитуваат принципите за фер користење на содржина или со претходна дозвола од медиумот.

24Gevgelija.mk е дел од 034 Медија Груп. Покрај 24Gevgelija.mk групацијата е издавач и на онлајн медиумите Vesti.SR, Valandovo.mk, Bogdanci.mk, 24Dojran.mk и Radovis.mk.