Промоција на книгата „Културната дипломатија на СФРЈ и културните дипломатии на државите-наследнички“ од Васко Шутаров

Утре, 9-ти октомври, среда, во Гевгелија ќе биде, промовирана книгата на д-р Васко Шутаров „Културната дипломатија на СФРЈ и културните дипломатии на државите-наследнички“.

Книгата претставува видување на распадот на СФРЈ и создавањето на новите држави од културолошки аспекти.

Д-р Васко Шутаров е поранешен пратеник во републичкиот парламент и културно аташе на нашата земја во Бугарија.

Промоцијата ќе се одржи во хотел „Аполонија“ во Гевгелија, со почеток во 19.30 часот.


⚠ Преземањето авторски текстови и фотографии е дозволено единствено доколку се почитуваат принципите за фер користење на содржина или со претходна дозвола од медиумот.

24Gevgelija.mk е дел од 034 Медија Груп. Покрај 24Gevgelija.mk групацијата е издавач и на онлајн медиумите Vesti.SR, Valandovo.mk, Bogdanci.mk, 24Dojran.mk и Radovis.mk.